Næste Tilbage Indhold

5. Download programmer og resultater.

I dette afsnit har jeg anbragt filer med alle løsninger samt 3 programmer inklusive listninger.

Alle kan downloades med højreklik.

5.1 Alle løsninger i en tekst-fil.

Her kan du hente alle løsninger, som ligger i en tekstfil.

5.2 Programmet.

Programmet, der finder de 1282 løsninger, kan fås her.

Den tilhørende programlistning i Delphi7 er her (Delphi-form-definitionen er her).

Den centrale procedure - procedure Find - bærer præg af at være skrevet af efter en maskinkode. Som mangeårig underviser i Pascal-programmering ville jeg gerne undgå goto og labels, men det er ikke lykkedes - mildt sagt!

5.3 Se løsninger på skærmen.

For at kunne overskue de mange løsninger, har jeg lavet et program, der kan vise de færdige løsninger samt dreje dem for nærmere inspektion. Programmet kan downloades her. Det er nødvendigt at have løsningerne liggende i en fil i samme bibliotek. Filen skal hedde 'facit.txt', og data'ene skal have den struktur, som programmet i punkt 5.2 producerer. Brug eventuelt filen facit.txt, som kan downloades under punkt 5.1.

Hvis du vil ændre på programmet, der bruger Delphi7-unit'en Opengl, kan listningen ses her (den tilhørende form-definition). Der stilles krav til grafikdriveren, så ikke alle systemer kan anvendes.

Thorleif Bundgaards Soma-sider findes der blandt mange andre interessante oplysninger om Soma-brikker og deres anvendelse også en artikel om 240 løsninger af Soma-kuben. Hvis du vil sammenligne mine løsninger med de 240, der er noteret i et lidt specielt system, kan du bruge dette program, der skriver mine løsninger i dette system. Også her gælder det, at filen facit.txt skal være i det aktuelle bibliotek. Listning og form-definition er også tilgængelige.


Næste Tilbage Indhold
Opdateret d. 12.3.2005